Stina Nilsson Bassell

Stina Nilsson Bassell. Foto: Robert Svensson

Stina Nilsson Bassell. Foto: Robert Svensson

Stina Nilsson Bassell

Stina Nilsson Bassell är född i Västervik 1963 och bor i Norrköping. Efter en tid i Linköping, där hon upptäckte skrivandet och ”upptäckte” sin sambo, har hon ägnat sig mer och mer åt ordet.

Hon har frilansat som radioreporter, men skrivandet tog över och 2010 kom hennes första bok ut, en sagobok. Strax därefter kom en diktbok och i rasande fart därefter följde ytterligare två diktböcker. Där emellan kom två romaner, och sommaren 2015 kom hennes tredje romanen.

Stina är medlem i Sveriges Författarförbund och har tilldelats arbetsstipendium från Sveriges författarfond. Hon har många strängar på sin lyra och har sjungit i jazzband samt målat tavlor, en del bokomslag är hennes egna tavlor.

”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren. Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”
– Matilda Aldsjö, Smile magazin

Bibliografi

Mannen i rocken (2015)
I mjölnarens spår (2015) på annat förlag
Luftens sötma (2014) på annat förlag
Sagan om häxan Märta (2013) på annat förlag
Eko av natt (2013) på annat förlag
Medverkat i Over Yonder (2012) på annat förlag
Vattnets ådra (2011) på annat förlag
Andetag (2011) på annat förlag
Medverkat i Svensk poet (2011) på annat förlag
Eldens aska (2010) på annat förlag
Sagan om Smått och Gott (2010) på annat förlag
Medverkat i Tjugoen röster blandade dikter och noveller (2006) på annat förlag