Mannen i rocken — en vuxensaga om att stanna upp

mannen-i-rocken-omslag

Lagom till Östergötlands bokmässa släpper Sjuttonde förlaget Stina Nilsson Bassells vuxensaga Mannen i rocken, med illustrationer av Marika Lif.

Selma ser att mannen i rocken tappar sin anteckningsbok, men mötet dem emellan blir mer än bara att ge tillbaka den. Sittandes i de blöta löven stannar de upp, ser sig omkring och pratar om allt möjligt. Plötsligt ser en regntung höstdag mycket ljusare ut.

Stina Nilsson Bassell är en etablerad författare, baserad i Norrköping, som givit ut flera romaner, sagor och diktsamlingar tidigare. Parallellt med Mannen i rocken släpps även den historiska romanen I mjölnarens spår på annat förlag. Marika Lif är bosatt i Malmö och arbetar som farmaceut när hon inte illustrerar böcker.

Mannen i rocken handlar om en mamma som är olycklig över sin mors frånvaro i barnbarnets liv. Från ingenstans kommer en otidsenlig man som ändå tycks befinna sig precis i nuet och med kloka ord hjälper Selma att se tillvaron på ett annat sätt, berättar Stina Bassell Nilsson.

— Det var fantastiskt roligt att få möjligheten att illustrera Stinas vuxensaga. Jag hoppas att läsarna, precis som jag, kommer känna att den både kittlar fantasin och ger tid för eftertanke, säger Marika Lif.

Mannen i rocken släpps den 10 september 2015 och kommer att finnas att köpa via Sjuttonde förlagets webbshop och hos välsorterade bokhandlare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *