Musik ska Byggas utav Glädje

Musik ska Byggas utav Glädje

Kerstin Björsson (2015)


msbug-front-tnMusik ska Byggas utav Glädje är ett arvsfondsprojekt som Sensus studieförbund drivit, vars syfte var att skapa möjligheter för ungdomar och unga vuxna med funktionsnedsättning att få en möjlighet att utvecklas och stärkas i sin person och motorik genom musicierande.

Projektet tog fram ett skriftligt (den här boken) och filmat material. Materialet hoppas vi ska inspirera till verksamhet och musikglädje, verka argumenterande för vikten av musik ur ett personligt och samhälleligt perspektiv, eller fungera pedagogiskt för den som arbetar inom eller funderar på att arbeta med musik. (Eller för dig som bara är nyfiken i största allmänhet!)

Den här boken handlar om musik, metodik, pedagogik och personliga tankar. Möt Håkan, musikpedagogen som sa ja och tänkte att vi provar. Få en inblick i vad som rör sig i huvudet på deltagarna i verksamheten. Hur känns det att öva till sin egen omstämda röst? Vad har musiken gjort för mig och går det verkligen att skapa musik om jag bara kan röra mina tummar och pekfingrar?

projektets YouTube-kanal kan du se filmer från arbetet med projektet. Vi har ett begränsat antal DVD-filmer från Musik ska Byggas utav Glädje som vi gärna skickar ut till organisationer eller personer som vill inspireras att starta liknande satsningar. Ni betalar bara portot. Hör av er till forlag@sjuttonde.se för beställningar och mer information.

Ladda ner boken

Ladda kostnadsfritt ned boken här: musik_ska_byggas_utav_gladje-digital.pdf (5 mb)

Samarbete

Allmänna Arvsfonden
Landstinget Dalarna genom Habiliteringen
HSO Dalarna
Katrineholms kommun genom förvaltningarna Vård och Omsorg samt Kultur och Turism.
Sjuttonde förlaget i Linköping

En bonus under 2014 har Högskolan Dalarna samarbetat med oss under arrangemanget av inspirationsdagen 15 april i Falun. Det var en lyckad erfarenhet för båda parter så vi blickar med intresse mot framtiden!