Om essäer

omessaer-tn

Om essäer

Red. Martin Ackerfors (2009)


Som en vildvuxen park, en vandring och ett samtal, som en igenväxt å, som allt och inget. Det är bara några av de sätt som essägenren beskrivits på i den här essäantologin. Det hela började som en delkurs – Essäer och essäism – på litteraturvetenskap 2 på Linköpings universitet och slutade med Om essäer som du nu håller i din hand. Här levereras inga svar kring essäns svårdefinierbara natur, men däremot får vi 14 inspirerande essäer om essäer och essäkonsten.

Essäförfattarna är studenter inom litteraturvetenskap vid Linköpings universitet som samlat sina essäer från kursen Essäer och essäism, för att ge ut denna antologi.

Medverkande: Evelina Marklund, Carl Magnus Juliusson, Felicia Andersson, Hanna Frank, Martin Ackerfors, Svante Landgraf, Daniel Albertsson, Gabriel Larsson, Maria Hedblom, Johanna Gistvik, Daniel Claesson, Kerstin Björsson, Josef Bengtsson med förord av Emma Eldelin.

Recensioner

”Linköpingsstudenterna har skrivit en lärd, humoristisk och charmig antologi om essäer. De är själva exempel på essäns suveräna förmåga att lära ut.”
Corren.se, 10-01-28