Om Sjuttonde förlaget

Om Sjuttonde förlaget

Sjuttonde förlaget är ett litet förlag med blandad utgivning med allt från skönlitteratur för alla åldrar, till serier och viss facklitteratur. All utgivning sker i dagsläget med print-on-demand vilket ger oss vissa friheter, men kommer också med begränsningar. Vi gillar utmaningen.

Varför Sjuttonde?

Kuckeliku mitt herrskap till behag
för er har jag satt livet på det hala
tänkt mer på glädjen än på gods och gull
ty någon ska fördriva tråkigheten

Så skrev och sjöng (bland andra) Evert Taube i Sjuttonde balladen och även om en del annat i sången inte passar in på förlaget, så vill vi ändå tro att just de ovanstående raderna ramar in vår utgivning. Vi satsar på de böcker vi tycker har något att bidra med till en ibland ganska torftig samtid, även om de inte kommer att göra oss rika, utan snarare sätta våra liv på det hala.

Om logotypen

Logotypen skapades av Owe Lundquist. Eftersom han är en fenomenal formgivare, AD och originalare bör ni spana hans webbplats: www.owelundquist.se

Logotypen är en blandning mellan nytt och gammalt, mellan den traditionsfyllda lagerkransen, skaldekonstens äretecken, och det moderna snittet. Sjuttonde förlaget är medvetet om traditionerna, men vågar modernisera dem.